Translate

Grodan Grev Ture


Den här byggnaden har varit hem för fester sedan den tiden kalaspunchen levererades med häst och vagn med en kusk som gärna provsmakade av lasten. Ja, i slutet av 1800-talet öppnade engelsmannen Richard Tattersall ridhus med tillhörande klubb och restaurang i flera städer runt om i världen. Stockholm var givetvis med bland dem, varför det som idag är våra lokaler blev ett välbesökt etablissemang. Vi är många som också minns Bolaget och måndagsklubben! Vi misstänker att stammisarna redan på den tiden satte sin prägel på krogen. De två huvudsakliga lokalerna är Festvåningen samt Vinbaren varav den förra är klassiskt elegant medan Vinbaren känns modernt kontinental (betyder ungefär kontinentalt modern).

FESTVÅNINGEN

Lokalen som är från förra sekelskiftet har allt man kan önska sig i form av kristallkronor, stuckatur och en härlig atmosfär i guld och vitt. Här har vi i mer än 30 år serverat kungligheter, statshuvuden, världsstjärnor och naturligtvis vanliga dödliga.

I anslutning till festvåningen finns tre salonger som även kan användas separat för mindre sällskap. Maximalt sitter 172 personer bekvämt och luftigt med 8-10 personer runt varje bord.

Vi har ett brett menyutbud, förstklassiga mat- och dryckeskunskaper samt väldigt höga kvalitetskrav. Här kan vi erbjuda allt från frukostbufféer, konferensluncher, mingelmat och exklusiva festmiddagar. Vill man ha en klassisk ”alltid på Grodan”-rätt går det givetvis att ordna.

Sittande för 10-172 personer. Mingel upp till 250 personer.
Vi tillämpar en minimum spend policy, kontakta oss för mer info. 

Menyförslag (ex. moms)

Festmenyer Tilltugg | Intermezzo  | Buffé

Menu suggestions (ex. VAT)

Banquet Menu | Horse d'oeuvre | Intermezzo | Buffet

Vinbaren

En trappa ned från Grodan göms en vinkällare med flera tusen vinflaskor. Där har du inget att hämta men däremot i Vinbaren intill. Under 90-talet gav denna lokal plats för några av världens främsta DJs, så som bl a Swedish House Mafia och Eric Prydz. Då i en helt annan skepnad och under namnet Cocktail Club. Nu för tiden är det dock betydligt stillsammare.

Här kan man sitta ett gäng på upp till 40 personer, äta något gott och dricka något ännu godare. Vad som inte är så känt är att den här baren är perfekt att hyra för t ex ett mingelparty, födelsedagskalas, representationsmiddag eller ett boksläpp. Några artister har även använt Vinbaren för releaseparty av ett nytt album.  Vid mingel kan man vara upp till 100 personer och fortfarande ha tånaglarna intakta när man hasar sig hem.

Välkommen att upptäcka Vinbaren under Grodan.

Chambre Separée

Ibland vill man sitta lite mer ostört, kanske på grund av ett lunchmöte eller för att få sitta lite för sig själva. Restaurang Grodan kan erbjuda ”chambre separée” som passar utmärkt för lunch och middag när man önskar lite mer avskildhet. Plats för 6-8 personer.

Uppe i restaurangen finns borden 39 och 48 som båda ligger rejält avskiljda, även om de ändå är en del av restaurangen. I Bakfickan har vi även tre bås (bord 14, 15 och 16) som även de fungerar bra för lunch- och middagsmöten.

Vinbaren en trappa ned har även ett avskilt bås (bord 163) för samma ändamål.För bokning, offertförfrågan eller visning av Grodan, vänligen kontakta:
festvaning@grodan.se